Getuigenis

Tom

Leven met een sociale kwetsbaarheid is Hersengymnastiek.

Leven met een sociale kwetsbaarheid is Hersengymnastiek. Een creatief proces waar men leert met beperkingen te leven en een lange weg afgaat waar er gezocht word naar het positieve. Zoals een muntstuk twee zijden heeft zo ook heeft het leven goeie en minder goeie delen. BW IPSO gaf mij een kans op een beter leven, een positief en zonnigere toekomst. Een uitreikende hand die zegt:” Neem mijn hand en vertrouw in mij. Samen kunnen we het aan.”. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Nu na 4 jaren ben ik nog steeds overtuigd dat Begeleid Wonen de juiste stap is. Na een lange en moeilijke weg ben ik met open armen ontvangen. In begeleid wonen word ik ondersteunt en aangemoedigd, Op zowel creatief als sociaal vlak, ik word respectvol en met liefde behandelt. Door goede en slechte tijden word ik begeleid naar een zelfstandiger leven. Een voller en rijker leven waar ik mij goed bij voel. Waar vroeger de eenzaamheid en woede was, waar vroeger een lege duisternis leefde is nu een ton van creativiteit, een hoop aan liefde en compassie, een persoon met een sociale kwetsbaarheid die vroeger dacht dat hij niet menswaardig kon leven, die dacht dat hij niet normaal was. Maar samen met BW IPSO werd ik terug een mens, een individu met dromen en hoop, met doelen en projecten. Iemand die sterker in zijn schoenen staat en zelfredzamer is. De prijs van de vrijheid die ik door begeleid wonen heb, is dat ik een klein deel van mijn vrijheid inruil voor een andere en grotere vrijheid, Een zelfredzaam leven waar ik gedeelde verantwoordelijkheden en taken heb, Waar de chaos en het zware gewicht van het leven en de kwetsbaarheden een stillere aanwezigheid word en de stem des levens zingt en roept. Waar ik terug ik ben en met vallen en opstaan het leven tegemoet stap samen hand in hand met BW IPSO.

Kurt

Ik ben iemand die graag mensen rond zich heeft. Voor mij is het belangrijk dat ik niet alleen ben.

Ik ben iemand die graag mensen rond zich heeft. Voor mij is het belangrijk dat ik niet alleen ben. Ik ben altijd alleen geweest, opgegroeid als enig kind terwijl mijn ouders een café uitbaatten. Ik heb dus altijd wel volk rond mij gehad en dat mag niet wegvallen. Het dagelijks zien van begeleiding en een babbel doen helpt mij. Als het goed gaat is de nabijheid wel fijn, als het minder goed gaat maakt dat de vertrouwensband groter. Zo kan ik gemakkelijk vertellen waar ik mee zit. De opstart binnen beschut wonen is voor mij goed verlopen. Ik kwam vanuit een opname een week proeven van beschut wonen. Dat is mij goed bevallen. Ondertussen ben ik blij dat ik de stap gezet heb. Ik heb hier een beetje mijn thuis gevonden en ben van plan om hier nog lang te blijven!

Ruthy

Zoals voor zovelen in Beschut Wonen kende ik een moeilijke turbulente jeugd. Liefde en geborgenheid , dat heb ik zooo gemist en dat krijg ik nu volop in tonnen terug.

Beschut Wonen……… De puzzel die in elkaar valt. Zoals voor zovelen in Beschut Wonen kende ik een moeilijke turbulente jeugd. Liefde en geborgenheid , dat heb ik zooo gemist en dat krijg ik nu volop in tonnen terug. Ik voel me vaak nieuw wanneer ik nu al jaren geborgen leef. Ik had jaren geleden nooit kunnen denken dat ik mijn levenslust zou terug winnen. Ik had ook nooit kunnen fantaseren dat ik mijn eigen dromen zou leven en niet meer die van een ander opgedrongen. Ik word soms een levenskunstenaar genoemd maar als je net als mij van zo een onstabiele en gewelddadige plaats komt en je hebt dan opeens het geluk om liefde te ervaren dan verandert er iets in je hart wat levensvreugde genoemd wordt. Ik heet jullie allen welkom. In deze brochure vind je informatie over de organisatie , wat Beschut Wonen is, de huisbegeleiding en de buurt.