Compostella 2022

Onderweg beleefden we vele avonturen en passeerden we langs mooie velden en kleine heuvels.

17 augustus 2022

Psychisch herstel door Compostella wandeling 

Met enige twijfel of ik het wel zou aankunnen maar ook vol enthousiasme en verwachtingen trokken we van 25 september tot 1 oktober op reis naar Noord Frankrijk met de ‘op weg naar Compostella wandelreis van BW IPSO, de Moester en Poco Loco. Maar met reisbegeleiders Ruth en Peter en jongeling Chiel waren we in goed handen en ook Lieve was van de partij.

Deze keer betrof het parkour 100 km van de met schelpjes aangeduide wandelroute van St Javeaus les eaux, via Cambrai naar Bony dan Denain en dan tot in de historische stad Saint-Quentin met zijn kathedraal en stadscentrum met winkels. Het werd een wandeltocht om nooit te vergeten, met soms pijn aan onze kuiten, voeten, en hier en daar een blaar. Maar natuurlijk ook veel plezier en gelach en humor van de leuke gesprekken en grappen van K. of anderen. Met iedereen maar ook veel voldoening, voldoening, trots voor de geleverde inspanning en tijd voor siësta of een drankje als we het einde van de dag bereikt hadden en konden uitrusten in een zacht donsdekentje. Met slechts 1 dag regen en 4 dagen zon, was het toch niet té warm, was het aangenaam wandelen. Ik vond het ook chapeau voor M. dat hij de wandeling heeft uitgewandeld met een slapend been. Onderweg beleefden we vele avonturen en passeerden we langs mooie velden en kleine heuvels. Zo verloor M. haar GSM na een plaspauze, maar spurtte held van dienst Chiel erachter 2,5km terug.                                                  

Voor mij waren de 2de en de 3de dag het lastigst omdat ik toen zonder wandelschoenen aan het wandelen was. Zo passeerden we ook veel kleine kerkjes en kapelletjes en mochten we in één ervan zelfs een koffie’tje komen drinken. Ook mocht ik zelfs een halve dag ‘reisleider’ spelen en samen met de hulp van M. de juiste weg zoeken. Dit was goed voor m’n zelfvertrouwen. Op het eindpunt van de wandeling nabij Saint-Quentin passeerden we de bron van de Schelde waaruit ik water water meenam om later in Gent terug symbolisch in de Schelde te gieten als afsluiter van onze tocht. Dit zullen we doen op de reünie op 24 november.

S.

Deel dit bericht