Gentse neuzen bezoeken de stad Utrecht

17 maart 2023

Op 14 en 15 maart bracht het stafteam van BW IPSO een werkbezoek aan de stad Utrecht.

Gastheer Huub, zelf jarenlang actief in het ACT team van Altrecht, gidste ons langs verschillende initiatieven gespecialiseerd in wonen, dagbesteding of een combinatie ervan.

Onze toer begon in het nieuwe stadsdeel Leidserijn. We bezochten er achtereenvolgens de woonvormen ‘Place2BU’ en ‘Skaeve-Huse’.

Place2BU is een woongemeenschap voor mensen met en zonder ondersteuningsnood.

Skaeve Huse is een bijzondere vorm van begeleid wonen voor mensen die door psychiatrische problemen overlast veroorzaken in een gewone buurt of instelling. 

Via het prachtige oude stadsgedeelte wandelden we langs het Willem Arntsz Huis (psychiatrisch ziekenhuis) door de museumbuurt naar Stadsteam Back Up. Deze organisatie biedt begeleiding, opvang  en praktische ondersteuning aan alle dak-en thuislozen in Utrecht.

We sloten de eerste dag af met een bezoek aan de Boerderij , een innovatieve voorziening waar mensen wonen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond.

Na een verkwikkende nachtrust en een (h)eerlijk ontbijtje in het schilderachtige  ‘Landhuis in de stad’ sloten we onze 2 – daagse af met een bezoek aan het project ‘Bij Bram’.

BijBram is een kleinschalige zorgorganisatie waar respect, gelijkwaardigheid, ondersteuning en behandeling centraal staan. Er wordt herstelgericht gewerkt door een intensieve en  inclusieve aanpak op vlak van wonen, werken, activiteiten en sociale contacten, waar nodig in combinatie met behandeling.

Geboeid en geïnspireerd door deze warme en gastvrije ontmoetingen en indrukken, nemen we zeker en vast enkele ideeën mee in onze koffer huiswaarts.Deel dit bericht